första dagen i uppsala

igår tog vi det lugnt, gick ner til norrlands och åt lunch och tittade på alla nya. jag mindes hur förvirrad jag var första dagarna.. sen träffade vi carin och fikade på ett chokladcafe, det var fantastiskt.


Lördagkväll: detta skulle jag ha bloggat upp i går, med bilder. men bilderna verkar ha försvunnit från min telefon någonstans mellan cafeet och flogsta... vad gör man? skaffar nu telefon om 6 månader är vad man gör.
Här på flogstavägen har rutinerna hunnit ikapp oss i alla fall, jag lallar på med kompisar och william pratar i mikrofonen med sina kompisar. på måndag börjar min första kurs, det är en introduktionskurs till kulturantropologin med 2 föreläsningar och 1 seminarium i veckan, helt okej. Då hinner jag ju träna också, inför mitt maraton till våren. Jag och monika ska springa sthlm maraton den 28 maj 2011. nu har jag skrivit det på internet då ser alla det joch jag måste uppfylla det... vi ska på etnografiska museet också nästa vecka med klassen, kommer att bli skitkul! jag ser fram emot att mina böcker kommer till veckan hittade två st på antikvariat.net för 300 kr så jag slog till på dem.

nu ska jag se bröllopsfotografen på 4:an.
vaj vaj!

nu pratar jag med mig själv...

i helgen är jag hemma, mamma och pappa har åkt med Henrik till Linköping för att installera honom i ny lägenheten med Ulf. De kommer tillbaka på söndag och det gör mig inget att vara ensam, ajg har druckit massor av te, fixat naglarna (med isadoras krackeleringsnagellack) och nyss sprutat in nässpray i min täta näsa. Men jag packade upp 10 pallar på jobbet så jag låter inte en liten förkylkning hindra mig att jobba tills jag stupar. Men; nu när jag tog in dynorna från altanen så insåg jag att jag pratar med mig själv. Inte bara nynnande eller små saker, långa meningar och annat. Är detta ett tecken på att jag håller på att bli tokig om jag är ensam hemma? en mer realistisk förklaring, som william skulle gilla, är nog att jag just såg vriminal minds och pratar med mig själv för att inte vara rädd för dkuggorna i hörnen, men jag tror att jag kanske är lite tokig ändå.... bara liiiite.

ritat mönster med anna

idag har ja varit hos anna i frostkåge och hon hjälpte mig att rita mönster. Vi ritade ett bas så att jag kan sy en underklänning och typ rock, samt andra saker med lite förändringar. det hjälper mig mycket. före det så bakade jag kakor till jobbet, sista veckan ska man ha med sig kakor i min värld så så blir det. Sen har jag tjafsat mer med instutitionen i uppsala i dag, jag tappade min plats när jag glömde att tacka ja i tid. men det ska nog lösa sig, jag jobbar på en lösning med lösa kurser första året och sen gå programmet. men nog om det, nu ser jag och mamma allsång på skansen och njuter av en skön kväll.

fantastiskt nagellack

idag köpte jag ett nytt nagellack, det kallas graffiti nail top och krackelerar. jag målade grönt under, svart graffiti nail top över sen krackelerar det svarta och ger ett snyggt mönster. jag målar nu detta på tånaglarna också!


förbannad på riktigt

okej, nu är jag skitsur. Jag köpte en film på jobbets rea, the Women heter den och många kända namn är med. den handlar om 4 kvinnor och vänskapen mellan den, ens man är otrogen så det blir skilsmässa, en är typ man fast lesbisk, dejtar modeller och sover hela dagarna. En fokuserar bara på jobbet och har inga karlar pch den sista har man och 4 ungar och föder i slutscenen den 5:e, som blir....... EN POJKE! alla kvinnorna blir hysteriska och han bärs fram som en ängel och ljuv musik spelas! Fatta vilken hyllning till allt det manliga och inte till det kvinliga! På omslaget jämförs den med sex and the city, men det är av en skvallerblaska så det borde jag ju ha anat. min filmkunskapslärare sa att man alltid skulle kolla vilka tidningar som skrivit de lysande orden om filmen för att avgöra om de kunde stämma eller ej, och i detta fallet kan jag säge INTE! äktenskapet och att föda söner hyllas, förrutom det inget annat.


RSS 2.0