lite blandat

Här kommer lite blandat från sommaren som jag hittade när jag gick igenom bilderna i datorn...

Jag och william när jag hade tentafest hemma hos oss sista helgen vi var i Uppsala

Min lillebror tog studenten helgen efter det, nu är alla utflugna och stora..

Våra vänner Anna och Christer köpte hus och William testade deras Baden-baden. Den fick godkänt.

Tagen runt midnatt i juni. Detta är norrland för mig. Och ja, det finns ett speciellt ljus hemma som inte finns söderut.

Vi var på Johans och Fridas bröllop i september. Jag har massa bilder men denna är den enda som kommer upp här. Alvin gick fram under vigseln och höll pappas hand.

Williams mormor får avsluta bildkavalkaden. Go gurli!


afrikansk musik

I går kväll var jag, hana, hanna och sara på en restaurang som heter Hijazz i uppsala och lyssnade på musik från Brukina Faso. det var jättekul och bra musik, speciellt bra eftersom vi slapp betala 100 kr i avgift tac vara att hanna snackade bort det med arhumentet fattiga studenter (2 dagar för csn) och skoluppgift. jag tog lte bildr med mobilen i alla fall, eftersom att kameran är på lagning

instutionens studierektor som tog sig en sväng om.




lördagsfika på majs

I går var jag, William och Henrik och lördsgafikade på majs caf. det är norrlands cafe som drivs av studenter och som på lördagar säljer jätteott jättebilligt fika.

Dett är min macka med lax och keso samt cheescake med björnbär och hallon. För detta och en kopp te betalade jag 45 kronor!!! detta är bästa saken med uppsalas studentliv det billiga fikat!

Frankrike inte bättre än nazisterna

Sitter och ser på nyheterna och hör att Frankrike utvisat 8000 romer till Rumänien bra i år. Jag förstår inte att världen inte gör någor, att EU inte gör något. Tydligen kan inte EU bestraffa ett medlemsland som inte följer de mänskliga rättigheterna. jag har aldrig hört något så befängt! Om ett land inte handlar enligt de mänskliga rättighetslagarna ska de bestraffas, precis som resten av länderna utanför EU. Tydligen kan EU bestraffa alla UTANFÖR EU men inte de som är medlemmar!!!

När jag hörde om detta första gången associerade jag direkt till nazisternas utrensning av judar. De gör samma sak som tyskarna gjorde mot deras egen befolkning för bara 70 år sedan, men det verkar fransmännen ha glömt. Allt detta startade med att en romsk pojke blev dödad. Men för 2-3 år sedan då de hade upplopp i Paris för att muslimska pojkar hade förföljts av polis och dött pga det. Men regeringen började inte deportera muslimer för det! Jag hoppas att Sarkozy tar sitt förnuft till fånga snart, men eftersom att detta tll största delen är röstfiske inför det kommande valet så är ju det inte så troligt....

Gud bevare oss väl.

träffade vänner

Jag träffade lenita och ingrid i tisdags, de såg mig på avstånd och ropade, och när de kom fram sa lenita: vi kände igen dig på färgerna, alla har inte så mycket färg. Jag tänker fortfarande bejaka mitt inre rengbågsfärgade jag oh strunta i att jag skiner som en sol bland andra, det är ju inte mitt fel att de bara går i jeans och svart, eller hur? jag tror att det är jag som är normen och alla andra som är undantaget....

hur som helst, nu har jag hittat en lucka i mitt schema så att jag kan resa till skottland, får nästan en vecka där hos monika och danil. vi ska gå på museum och annat roligt.... så nu håller vi tummarna på att min hemtenta är så liten att den kan skrivas och skickas in på tre dagar. :)

RSS 2.0