nej till nya fildelningslagen

i morgon så börjar den nya fildelningslagen att gälla. Och Lars Gustafsson, deras advokat säger att de kommer att vidta åtrgärder så fort de bara kan för att komma åt folk. Även de som bara laddar ned lite ligger i farozonen. Dock vill han inte säga hur de kommer att gå till väga. 

Varför kan de inte bara sänka priserna på skivorna? De som tjänar pengar på skivor idag är inte artisterna, som motståndarna till fildelning gillar att hävda. Det är skivbolagen. Artisten får ju samma procent-del även om priset sänks, men skivbolagen som tar den stora delen får mindre. Delvis tycker jag att det man skapar ska vara ens eget, men samtidigt så måste ju musik vara tillgänligt för alla, och när skivorna kostar runt 200 kr styck, och folk är arbetslösa hur ska de då ha råd???

sänk priserna istället för att starta häxjakter på vanligt folk som bara vill njuta av bra musik.

jag lever, desamma kan nog inte sägas om flickorna i Sthlm

Nu har jag varit borta från bloggen i över en vecka, det berodde på resa till stockholm följt av en vecka med baby-passning och magsjuka. nog om det.

Jag har bestämt mig för att skriva mer nyhetsintriktat, för att hitta en speciell inriktning på bloggen  och förhoppninsvis få mer läsare än mina två trogna vänner, lisa och monika.

Den stora nyheten i veckan kan sägas vara bonusar eller Wanja Lundby-Wedins huvud som är stucket i sanden. Men jag tycker att det mest skrämmande är det som får mig att må illa.

I veckan åtalas 4 män för att ha sexuellt utnyttjat flickor i 15-16 års åldern. De har kommit i kontakt med varandra via chatter på nätet, för att sedan stämma träff med dem och våldta dem. Ofta i grupp med sina manliga polare i 40-60 rs åldern med sado-machokism (felstavat, jag vet. Nån som vet hur?) -istiska inslag. Nu har 4 av dessa åtalats för bland annat våldtäkt, sexuellt utnyttjande osv. Jag hoppas att de ruttnar i en håla under jord. Långt under jord. Jag vet inte hur man kan fortsätta leva om man upplevt det som dessa flickor gått igenom. I såna fall som dessa skule jag vilja att man fick hänga ut dem, gubbarna alltså, med namn och bild i första bästa kvällsblaska. Men samtidigt så vill jag ju att deras familjer ska slippa hängas ut, för det är ju så det brukar bli och sen blir dem förföljda också...

Jag är dock mest oroad att detta bara är början. Precis som de stora mode-showerna i höstas protesterade som det höga tempot inom den branschen, så är det samma sak i samhället. Dessa män är tydligen framstående i det sociala, en äger eget företag, en annan är VD,en tredje är lärare. Men deras beteende visar på att de inte fått nog kickar av , så de söker sig till anrda källor till kickar. Dock så är de också störda i huvudet, men i grunden är frågan hur vi stoppar farten? Och stoppar alla våldtäktsmän, men det ska jag lösa sen....

Sexuellt utnyttjad, nio månader gammal

  1. Jag har just sett en dokumentär på svt som får mig att få in i märgen. Den handlar om katolska präster inom kyrkan i USA som sexellt utnyttjat barn sedan 50-talet. En av dem som uppmärsammats mest heter Oliver O' Grady och kommer ursprungligen från Irland. Han böev dömd till 14 år i fängelse för sexuellt utnyttjande av barn, Han avtjänade 7 och b lev sedan utvisad till Irland. Men där kan han vandra fritt för polisen och kyrkan vet inget om hans brott.

    http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2300&lid=SVT_Dokumentar&from=menu

    Om ni går in på denna länk kan ni se domkumentären.

    Den som skakar mig allra mest är att O' Gradys  yngsta offer var 9 månader gammal. 9 MÅNADER!! Och han hjar haft sexuellt samlag med denna bebis. Min kompos dotter är 11 månader och hon var knappt lika stor som en fullt upphetsad penis då hon var 9 månader. HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT FÅ IN DEN???

    Det mest upprörande är att efter att första flickan berättat om övergreppen larmade föräldrarna till biskopen som var ansvarig för prästen. Hans ENDA åtgärd var att förflytta prästen till en annan församling 8 mil bort, där han lugnt kude fortsätta.

    Se gärna denna dokumentär, den fick en oscars-nominering vilket den är värd. I sluttexterna står det att katolska kyrkan i USA fårr in anmälningar om att 100 000 barn blivit utnyttjade sexuellt av präster. Och ca 80 % av offren träder aldrig fram. I Kardinal Mahoneys område (det var han som förflyttade O' Grady flera gånger) har 550 präster anmälts för sexuellt ofredande och våldtäkter. Tänk på det mörkertalet! Se denna och sprid det.

skit tv

Efter att ha sett andra chansen ikväll så har jag en ny favoritlåt. Det är Caroline Af Ugglas "Snälla snälla". Som han i Red Fox sa så utrycker hon så mycket känslor när hon sjunger så man bhöver inte kunna språket för att fatta att den handlar om känslor..... Det var en väldigt träffande beskrivning och samtidigt fint sagt.  När det var slut fick jag ett städ-ryck. Då jag får det är det bara att hänga på så jag vek all tvätt som hängt i en vecka (vi ska tvätta imorgon igen så det var dags), sedan städade jag klädkammaren som varit ett enda kaos i flera veckor. Sedan strök jag gardinerna som  ska hänga i köket och bytte, det är nog dags att ta ned julgardinerna nu kom jag fram till.... om man inte ska starta tidigt med att ta fram dem, då är man inte sen, bara tidig. Det var mamma som sa det, hon är kan vända allt till positivt.

Kollade förresten på Aqua Spa:s hemsida i går Jag fick ju ett presentkort från dem i julklapp av william och det är fortfarande oanvänt. Dock så var den behandling jag tänkt välja för dyr, det är en helkroppsbehandling med heta stenar som kostar 1100..... så jag ska nog ta en ansiktsbehandling istället som är billigare. Mamma ska på den innan vi far till New York, så jag ska försöka klämma in mig då också. Och fixa håret..... det blir mycket dagarna före, men man vill ju vara fin.

Hur är det möjligt att det är lördagkväll och det finns inget vettigt att se på tv?? Jag ser film istället...

back-lashen slår tillbaka

När jag gick i gymnasiet så läste jag en bok som hette "Backlash". Jag läste aldrig ut den helt, vilket var synd, jag ska nog frsöka hitta den igen. Den var skriven av en Susan Faludi, hon hade undersökt och kollat på statistik från 80-talet fram till 2000-talet. Hon hade fått fram ett under 80-talet då kvinnor började komma fram i arbetslivet, vänta med att skaffa barn och kämpa med männen på lika villkor så började det komma artiklar om att kvinnor var olyckliga, att det helt enkelt var dåligt och till och med skadligt att göra som kvinnor nu gjorde. Detta fick snart effekt, i början  och mitten på 90-talet så var det en tillbakagång bland kvinnor som väntade med att skaffa barn, de hade mindre framgångsrika karriärer osv. Backlashen fungerade som den skulle.

Jag har funderat på detta i veckan, efter att Monika skickade mig en artikel från en tidning i Brighton där en reporter skrev om hur fåniga chick flick filmer är nuförtiden. I sverige kallas de romantiska komedier, och de är fåniga och ska vara de. MEN ska sde inehålla kvinnor vars enda mål är att bli gift. kvinnor som skiter i sina jobb för att planera det perfekta bröllopet? Kvinnor som i vanliga fall är ganska duktiga och skarpa advokater blir plötsligt blir femåringar som inte kan hålla en tid eller ha matchande kläder för att de bara tänker på det perfekta bröllopet.

Min teori är att nu har det hänt igen. Efter att Sex and the city slog igenom och starka självständiga kvinnor blev populära började kvinnor att inse vad de missat och kräva sin plats. Fler liknande serier skapades, eftersom att tv-kanalerna vill tjäna pengar. Dock så såg någon (om jag kommer på vem så kommer den personen att få ett mycket otrevligt besök) att oj då, detta var ine bra. Därför kommer nu alla dessa filmer som presenteras som romantiska komedier, men som bara är ett enda stort förlöjligande av kvinnor för att  sätta oss på plats igen. Så var uppmärksamma och se igenom den fina rosenröda fasaden, allt är inte vad det verkar. Och läs boken, den ger er en tankeställare!

bortglömd....

ikväll var jag på box, en form av boxercise som Friskvårds har. det brukar vara bra, me ikväll var den vanliga ledaren ledig (i Thailand tror jag) så vi hade en vikarie. En pumpad kille med halv långt hår (bara det får mig att må illa) som skriker ; visa mig lite girl-power, kom igen tjejer!! det finns inget mer opeppande, jag vill ha en som helst ropar: kämpa, kom igen nu!

Nu är jag hemma, fick en gainomax efter träningen som belöning..... och nya Elle kom i brevlådan idag. nu ska jag mysa ner mig i soffan med den och en ny stooor kopp te. Finns det nåt bättre??

pengabrist, igen...

I dag var jag på tråkiga kursen som vanligt och hade en vanlig kväll hemma som vanligt. Men just som jag kom innnanför dörren så ringde Lisa och sa att hon ville provsminka mig ikväll. Tydligen så ska hon prov-jobba på Make Up Store på onsdag, och hon ville öva eftersom hon inte sminkat sen hon kom hem från Sthlm. Jag tackade så klart ja (vad annars) och har nu just kommit hem. Vi pratade och såg på sex and the city (det gör jag jämt nu) och pratade mer. Hur kul som helst.

Sen så köpte jag lite kläder av henne, det var sådant som hon skulle sälja ändå så jag gick igenom det och hittade 4 plagg och en guldväska. Vem behöver inte en guldväska nån gång? Det är billig shopping, vilket är bra för jag har slut pengar igen. Det är nu 13 dagar kvar till nästa lön, men jag har lyckats spara 1000 kr denna månad vilket är en liten seger. Sedan jag la allt på förlovningsringen så har det inte gått så bra på den fronten. Men nu tar jag nya tag!

RSS 2.0