fånigaste programmet någonsin

Ser just nu på förkväll på tv4 där en stående (ja, stående) programpunkt är när två "hovreportrar" från svensk damtidning sitter och kommenterar kungahuset, som om dom känner dom! det är det dummaste fenomenet i vår kultur, man läser skvaller och verkar som om man känner folk! De släpper ut det de vill att pressen ska veta, inget annat så varför tror alla att dom känner dom? Och en sak till, vad kronprinsessan gjort under året är inte såååå intressant. GE UPP!

bokrea

I morse var jag på bokrea med Hanna. Vi tog det lugnt och var inte där förrän 8, jag är ju van från hemma att vara där på natten, coj förra året jobbade jag 00.00-02.00 också... men inte tdag. Re´sten av dagen har jag spenderat hemma med att skriva min hemtenta som ska vara inne nästa vecka. Vi kan inte flytta in förrän på mpndag så jag kommer att sitta hela helgen och skriva för att försöka hinna klart den innan flytten.
Jag tog bilder på  mina nya böcker också, de är inte så bra, jag tog dem med mobilkameran eftersom min kamerasladd ligger någonstans i någon flyttkartong. Nu är det bara 3 dagar kvar som vi behöver bo 3 våningar upp!


Sheaksperes Twelfth Night (Trettondagsafton på svenska) min favoritpjäs.


Duktighetsfällan, en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor. Namnet antyder ju att detta är ett kvinnligt problem, inte ett manligt. håller ni med?


bitterfittan och sin ensamma kropp, som jag tänkt läsa länge. Jag ska verkligen försöka läsa mer böcker, har en ny terry pratchett också, köpte 2 på antikvariatet bredvid universitetshuset, och har nästan läst hela första! Man läser mycket mindre skönlitterärt när man är student... jag får ta igen det u sommar.

spinning och popcorn

idag var jag först i skolan (vars annars) sen for jag till nautilus för mitt veckoliga spinning-pass, var sjuk förra veckan=inget spinningpass=sjukt jobbigt idag. Sen trampad jag i alla fall hem och fick i mig middag. Nu sitter jag och gör franska manikyr och äter popcorn som william fixade, samt med en kopp te. Nu är det bara 1 vecka och 6 dagar kvar sen flyttar vi och jag slipper gå 3 våningar upp och ner varje dag... jag längtar. (jag kommer så klart att ta bilder på nya lägenheten och lägga upp dom för beskådan här så fort vi flyttat in.)

drömmer mig bort

Dagen spenderade vi med att packa saker i lådor.. igen. Köket, alla filmer osv. Vi kan ju inte packa allt, vissa saker var fina nog att få vara med på visningen så de måste stå kvar till nästa måndag. Jag ska också ringa Vasakronan på måndag och tigga om att vi ska få komma in i lägenheten på lördagen 27, inte behöva vänta till måndagen den 1 mars då vi formellt får tillträde.

Sen lagade jag en köttfärspaj till middag och slängde ihop en till kakdeg medan jag väntade på att William skulle spela klart, jag kände mig väääldigt huslig. Sen kom Friedel hit och vi såg melodifestivalen, hon är fortfarande helt fascinerad av vilket spektakel det är i sverige, tydligen är ett stort men inte lika stort i Belgien. Jag lägger upp en bild på hur jag har tänkt se ut till sommaren, sparar ju ut mitt hår igen nu..



jag längtar!

det är en konspiration!

Nu tror ni att detta ska bli ett nytt jag är arg på världen-inlägg, men jag har två riktiga saker som jag är förbannad på. Okej, det är ett jag är arg på världen inlägg.

1. jag beställde 3 bas-tröjor från ellos, och hittade en snygg rutig kjol för en hundring på rea så jag tänkte, en kjol till, varför inte? Beställde en 38, eftersom att det är min storlek. Idag kom kläderna och jag provade glatt min nya fina kjol bara för att inse att den var för liten! FÖR LITEN! Jag tänkte, vad är detta, har jag gått upp i vikt? lite kanske men inte så mycket? Sen kom jag på vad det var. Klädföretagen gör medvetet kläderna mindre för at ge oss vanliga dödliga komplex och anorexia och annat skit. Nu måste jag packa om den, cykla till preem och skicka den, och sen cykla till preem och hämta den när den nya kommer, en i storlek 40. Och jag kan inte ha de på middagen med Härja Jämt på fredag som jag tänkt. ALLT ÄR ELLOS FEL.

2. Jag såg på tv i går och det kom en reklam för allevo, en sak man kan ersätta måltider med när man ska gå ner i vikt. De kakorna, yoghurtarna och sopporna innehåller allt man behöver men typ inget fett tror jag. Men tjejen som gör reklam för produkten ser ju inte ut att behöva den! Hon är ju redan smal! Det vore ju troligare om en överviktig människa, eller lite överviktig sålde den och sa hur mycket det hjälpt henne, inte en smal tjej som dessutom är subbad för att göra det hela ännu värre! Det är nästan lika illa som den blåa mensen på bindorna eller de som ilustreras av små blå radiobilar! men jag ska inte ta upp det igen... men ni vet vad jag pratar om!

ska bo i soffan

Nu är jag vaken och ligger i soffan. Jag och william var ju på sexa i går, men vi kom hem vid midnatt ungefär. Jag hade tänkt ta med mig kameran, men eftersom att e mesta av våra saker är packade i ikea-påsar för att lägenheten fotades för annonsen i går så har jag ingen aning vars min kamera är. allt packades då jag var i skolan... men jag och william ska packa över allt i kartonger i dag så jag hittar den förhoppningsvis. Sen hörde jag en FANTASTISK nyhet i går. Efter som att jon och anna som ska sälja lägenheten har anlitat Widerlöv och co att sälja (och de är lyxmäklare) så behöver jag inte flyttstäda, för det ingår i deras tjänster! så det är bara att packa, flytta sakerna och sen behöver jag inte bry mig längre. Jag har gruvt mig för flyttstädningen sen i flyttade hit, jag hade börjat fundera allvarligt på att betala en städfirma för att göra det!

ska snart ha lektion

och sitter i språklabbet på skolan, där det finns massa datorer med hörlurar till. det är för att vi ska kunna lyssna på inlästa texter ilnad, fast det gör vi inte så ofta faktiskt. jag har verkligen försökt vara förberedd till denna  lektion, men eftersom att vår lägenhet stylades i gårkväll för fotografering i dag så var jag helt slut i går kväll vid ¨18 då de for. Jag orkade bara laga korv och bröd till middag och sen lyssnade jag på texten en gång, sen däckade jag i sängen vid 21.... ska på sexa (personalfest) i kväll på nationen så jag laddar för den.

är alla dumma eller bara skitblyga?

Jag fattar inte, jag satt på grammatiken idag ich George, vår lärare gick igenom verbstammar, verben får olika betydelser när man lägger på prefix och suffix. Det hela är enkelt, suffixen kan vi ju redan sen i höstas, trodde jag. Jag har dom i ryggmärgen i alla fall, men när George bad oss rabbla så var det bara jag som pratade! Antingen så kan de andra ingenting, vilket jag tvivlar eftersom att de alla klarat tentorna i höstas, eller så är alla skitblyga och lider av någon form av fobi som limmar igen deras munnar då de kommer in i klassrummet? Vad tror ni? Jag är less på att verka som den enda som kan något, jag kan vara den enda som gjort övningarna som vi ska göra men det är ju inte mitt problem, det är deras. Jag gör ju ett bra intryck på läraren i alla fall när jag försöker...

RSS 2.0