Renneth, ännu ett av uppsalas udda traditioner

I helgen gick Renneth av stapeln. Det är de gast´k (alltså finare trerättersmiddag) som en herrförening som heter birkarlarna ordnar. Jag jobbade i ölbar under kvällen, middagen efterföljs av disco på 3 olika golv till 04 på söndagmorgon. Men på dagen har de tävlingen renneth, en skidtävling från början. Den började väl urarta när man började spetsa blåbärssoppan, eftersom att birkarlarna skule vinna varje år eftersom att det är deras tväling. Men ett år så tog dom sig inte ens i mål på grund av blåbärsoppan. Så det förändrades. Nu är det en hinderbane-tävling, och alla föreningar på Norrlands ställer upp med ett fyra-manna-lag. De ska vara utklädda efter ett tema och ha en form av farkost/fordon med sig som de tar runt banan. Så långt allt lugnt, om det inte var för att lagen börjar inta alkohol runt 9 på morgonen. de ska vara helt knall då de springer x antal varv runt banan, de bestämmer själv hu rmånga varv. Ja ni fattar seriositeten på tävlingen, dock ha de en speaker och varmkorvsförsäljning också... Jag var med i vår hejaklack och skrek så att jag blev hes, det var roligt, det också. jag tog bilder så klart och här kommer de:


Här är vårat lag, f v Anna, Stina, Susanna och Sofia.


Somm sagt så ingår mycket drickande. Hjälmarna de har är också ett obligatorium i tävlingen, alla som deltar ska ha en och efter att ha sett dem springa så röstar jag för att det fortsätter vara så.


Här var klockan kanske 10.15 och ni ser ju på vilken nivå det är.


En bild på två Vajor och en från Angermannalaget, de var modo hockey.
Vajorna va korvbröd med ketchup och senap utan korv.


Under tävlingen som ni ser är förvirringen total. Jag tycker att Härja Jämt var jättefina som Jamtramattor. Det är dom med massor av vita prickar om ni undrar.

Så detta är en av uppsalas konstiga traditioner vi får se om valborgs eller vårbalen bräcker denna tradition. Jag ska ha korat en innan sommaren, var så säkra.

jag är less

I dag började det snöa ca 10 på förmiddagen, 16.00 då jag gick mot stan och gymmet hade det kommit ca 1 decimeter snö. men ner gick det ju bra, jag gymmade en timme, sen skulle jag hem... Ni som varit här vet att jag bor i eriksberg och att det är bara uppför från stan.  Jag skulle på preem och hämta en kursbok som jag ska ha till i morgon också. Preem ligger högre upp än vårt hus. Det gick bra nästan hela vägen, de hade skottat cykelvägen, förrutom sista 50 metrarna. Sen skulle jag ner igen och tänkte detta går bra, det är bara att rulla. Men de hade inte skottat i korsningarna så när jag skulle ver där så var det en dm spårig snö som låg och väntade. Men jag tog mig hem i alla fall, nu har jag ätit pyttipanna och rödbettor och myser under en filt. Sen ska jag hämta tvätten och färga håret rött igen.

Jag fick träffa min nya lärare i textkursen idag. Han är fransman från algeriet så han växlar mellan engelska, arabiska, svenska och franska på lektionerna, för vissa ord och uttryck kan han inte på svenska. Sen när han ska förklara i vilket sammahang vissa ord används så ritar han figurer på tavlan. Idag blev det Napoleon och Wellington samt Saddam och Bush. Mkt upplyftande:)

åtala och döm idioten!!!

Jag läste,  och hörde idag att den elev från konstfack som sprejade ner en tunnelbanevagn och filmade det. Han har erkänt att han planerade det och höll i kameran, men han vägrar tala om vem som sprayade och därför läggs åtalet ner. Det kostade ju bara 100 000 att fixa upp vagnen igen! 100 000! det skulle jag kunna försörja mig på i ett år, lätt, och då skulle jag få pengar över!! Lås in dumhuvet! Hon som spelade psyksjuk och blev inlåst? hur mycket pengar kostade inte den visiten?? Det är inte konst, det är dumma olagliga saker som andra får böta stora sumor för, istället för att jaga folk som laddar hem filer. Jag hörde för många år sen av Lisa om en tjej i england som satt och åt fårhjärna, kräktes upp det och målad det av det, och fick hålla på för att det var konst. Sluta rättfärdiga idioti och gör nåt vettigt av era liv.

glömde kameran

Jag hade tänkt lägga upp bilder idag från pulkaåkningen i går och från bakningen med Kelly och Hanna samt från Födelsedagsfesten vi var på sen.... men jag glömde kameran hemma så det blir inget. Jag kan säga att det var jättekul att åka pulka i slottsbacken, den är ganska brant och hade hopp man inte såg förrän den var försent så min baksida lår fick sig en ordentlig smäll... sen så for jag och hanna till kelly och astade, det var jätteskönt, sen åt vi chili con carne och pratade, samt åt cookie-doughen som kelly gjorde. det är deg till choclate chip cookies enligt kellys amerikanska recept, jättegott. jag ska göra sådana till veckan. Sen for jag och william vidare til en födelsedagsfest på kantorn som tre spexare hade, det var roligt tyvärr var marängswishen slut när vi kom dit...

Nu på tisdagmorgon kommer en mäklare som ska värdera lägenheten inför försäljningen så idag har vi storstädat och snyggat till, plockat bort osv. Men jag tror att jag måste köpa gardiner och en ny stång till vardagsrumet innan visningarna.

jag klarade tentan!!!

Jag klarade textanalystentan!!! Av ca 8 som skrev så fick 4 u så jag är glad och tacksam. Jag klarade inte grammtiken, 2,5 poäng i från igen. men jag ska få göra en muntlig uppgift istället för att skriva tentan igen, vi ska ha möte med banken i morgon då de andra skriver. så jag är tacksam och glad att jag kan lägga det bakom mig.

bättre nu

Jag började morgonen som jag varit hela veckan, snuvit, tät i näsan med en stor kopp te. Jag valde att stanna hemma och plugga idag och ta det lugnt för att vara frisk till tentan i morgon. Detta var det jag orkade med just då.



Nu mår jag bättre, har haft en lugn dag. Jag gjorde pizza till middag och sen såg vi The talented Mr Ripley, som William klassade som en konstig skit film, men inte lika dålig som Million dollar baby så det var inte helt bortkastad tid i alla fall.



Min pizza, med mycket fyllning...

i uppsala igen

Nu har jag landat hemma i uppsala. Insåg att jag måste skriva omtentan i morgon i alla fall, så det var bara att boka en snabb biljett och flyga. Jag köpte middag på max och åt hemma framför tv:n. Jag har dragit upp elementen igen, gått igenom posten och druckit te. Nu ska jag sova och skriva tenta i morgon, se ska jag städa lite och rensa ur garderoben i morgon, det ska bli såååå skönt att kasta lite kläder, eller egentligen ska de skänkas till kupan men de försvinner ju ur min garderob. NU kommer jag att uppdatera mer med bilder och liknande som innan jag tog jullov. ha de!

RSS 2.0