bak-dag

Här kommer en sammanfattning av min helg...

Lördag började bra, jag och Hanna L gjorde pepparkaksdeg, sen så tog vi och William bussen till stan för att äta middag på Texas Long Horn. Dock så läste jag fel i busstidtabellen, trodde det var fredag, så vi missade precis bussen och fick vänta i 20 min... sen när vi kom till restaurangen så var det fullt och om vi skulle vänta skulle vi inte hinna till Magnus Betnér så det blev Burger King istället. Inte populärt.


Denna tog jag under showen, bra kamera i Iphonen. han var jätterolig, det var defenitivt värt pengarna.


Idag var det stora julbakar dagen, det kom folk och gjorde goda saker. Fredrika gjorde chokladdoppade marsipan-saker.


Sara gjorde saffransdeg, att göra lussekatter av.


Hanna O hjälpte till. Hon gjorde även klart alla anisgrisarna.


Hanna L och Sara rullade sen alla lussekatterna. många blev det.


Såklart såg vi Sunes Jul. Det var nostalgiskt.


Sen gjorde jag palt och Hanna O åt 4 (!) stycken.

Nu ser jag Beck på 4:an och slappar, min hjärnkapacitet är mycket låg efter en lång hård dag. Vi bakade/lagade allt på 5 timmar. Simultanbakning kallar jag det.

kalla fakta

Sitter och ser det, och de har grävt i drottnings Silvias pappas förflutna i nazistpartiet. Och jag undrar varför? Kalla fakta som brukar göra bra dokumentärer och undersökande repotage. Varför bry sig om Silvias pappa??

Uppsala by night

Uppsala, studenvägen 00.20 torsdagnatt



Tagna med min Iphone, Hipstamic kameran.

Lyssnade till Maia Hirasawa när jag cyklade nedför backen, Come with me från GBGvsSTHLM.
Perfekt nattmusik när man är påväg hem och ingen annan är det, fast som om det skulle hände i Uppsala.

PS: det är svårare än man tror att fånga snöflingor på tungan när man cyklar, men inte omöjligt!

Lanvin for HM

i dag slank jag in på HM efter lektionen. Kunde inte låta bli, för er som inte vet det så släpptes en ny kollektion där det franska modehuset Lanvin har sammarbetat med HM. Kläderna är för dyra för mig, inte vanliga hm-priser. Men jag var ju tvungen att gå och känna på kläderna, och snacka om jag blev besviken. Jag stod som bäst och klämde på en tyllklänning för 1900, när jag såg att den var inte ens fållad i ringningen, bara sicksackad. Jag tog bilder på en jacka och en annan klänning:

Detta är alltså utsidan av kavaj/jackan som säljs för minst 1000 kr.

detta är en klänning för 1500. bilden är suddig men ärmen är som ni ser inte alls fållad. SKANDAL! jag skulle vilja veta vad mamma skulle säga, eller farmor när jag kom i en klänning för 1500 som inte ens är ordentligt fållad! de skulle svimma.

min helg

i helgen har jag haft det lugnt. i fredags sov jag ut, sen jobbade jag på Orvars mellan 16 och 00. lördag samma sak, fikade lördagsfika med Ingrid, sen jobb på Orvars 14.3-00. i går skulle jag ha tränat, men jag skulle också se Harry Potter på bio och laga söndagsmiddag, gryta med hasselbackspotatis och det tar ju ett tag att skala all potatis så jag skippade träningen och ska göra det idag istället. bilden på te-koppen är från i lördags. ölglaset som jag använt rymmer 1 liter.... en mugg i min smak!


debatt

sitter och ser debatt och ser en före detta riksdgskvinna i ca 50-60 års åldern som anklagar Gudrun Schyman för att leva i det förgångna. Sverige har en fantastisk jämställdhet och det är männen i politiken som det är synd om, inte kvinnorna. Kvinnokampen har lett till att det är brist på männen i yngre medelåldern som vill gå in i politiken. HERRE JESUS AMALIA! det är allt jag säger om det

marathon here I come

I söndags skulle jag ju prova springa en mil för första gången och var tvungen att klara att springa en mil på 80 min. Jag klarade en mil på 72 minuter! Jag var en minut anabbare per kilometer än jag måste vara i maj nästa år. jag tror átt detta kommer att gå galant! Nu på onsdag ska jag ta det lugnt med 6 km, sen får jag vila (!) på fredag, första gången på  8 veckor som jag inte tränar 3 gånger under veckan, sen ska jag springa 1 mil på söndag igen. men nu vet jag ju att jag klarar det så nu kanske jag kan vara ännu snabbare... hoppas så får vi se!

feministiskt kristen

Jag kom nyss hem från en födelsedagsfest på Kantorn (bostadsområde i uppsala) där jag hade långt samtal med trevliga Matilda i min förra klass. Vi pratade om allt och inget och hon tyckte i alla fall att jag borde i min blogg driva mer av den feministiskt kristna sidan som jag har, att det är intressanta kontraster som blir en bra kombination, eftersom att kristna traditionellt kanske inte kopplas samman med feminister. Så nu undrar jag, min trogna lilla skara av läsare, hur tycker ni att jag ska driva den sidan? ska jag ställa in bloggen på ett mer enkelriktat spår eller vad? jag behöver inspiration...

ps. sprang mina 4 km idag. knappt trött efter det så jag körde extra hårt på styrkan istället. nu laddar jag för en mil på söndag, hål tummarna för mig!

träning

I går var jag på gymmet och sprang igen, 38 min totalt, 5 km hann jag. I morgon ska jag springa lika långt men snabbare. Sen på söndag kommer första milstople-testen. Jag ska springa en mil på 80 min. Om jag klarar det så är jag snabb nog per mil för att klara loppet på 5.37 h, alltså under 6 h som är mitt mål. Sen är det bara att fortsätta träna kroppen på längre sträckor. Nu är jag ju anmäld också och har betalat 845 kr för det så ställa upp kommer jag att göra, som student kan man ju inte kasta 845 kr i sjön bara.


nu skottar...

... traktorer här i Flogsta. Skönt då kan man cykla idag. Jag var lite grinig då tv-mottagaren slutade funka i går lagom till att ett program jag skulle se började. men nu är allt bra igen! Jag ska ta bilder på snön senare idag.

jag ser det snöar, jag ser det snöar

Idag började det snöa och det har inte slutat sen dess.


Så här såg det ut mellan Ekeby och Flogsta kl 15 idag.. nu är det som hemma nästan. Snön och vinden viner kring knutarna. Det är bara att vänta ut det och se hur mycket som kommer..

ny serie, ung och bortskämd

Jag såg svt:s nya serie ung och bortskämd ikväll. Tycker att de får skylla sig själva, det blir ju bara mer jobb över till oss andra som faktiskt vill jobba. Aktuellt hade med en "expert", jenny Klefbom som kommenterade programmet och sa att relationen mellan föräldrar och barn verkade inte bygga på en ömsesidig relation av respekt. NÄHÄ! suprise suprise... Gör som mina föräldrar, börja be dom hjälpa till i tid så lär man sig eftersom och det kommer naturligt, sen måste man ha tvång med i bilden också!

Dagen efter, kvällen före

Kallar jag det tillståndet när man varit upp länge och därför sovit länge dagen efter, och därför är trött hela dagen. Jag trodde jag skull evara sån idag, jag och Hanna var hemma 03.30 tror jag, men jag vaknade 12, pigg och hungrig och dagen har gått väldigt bra. jag tog fina bilder i går, men glömde kameran på en efterfest så bilder kommer snart... nu är Karin och Lasse här, de ska sova här i natt innan de åker norrut i morgon.

mitt liv

idag har jag varit på gymmet först. sen skulle jag till norrlands för att äta innan jag skulle börja jobba14 på orvars, men jag fick ett samtal, de hade dubbelbokat personal så jag fick ledgt så jag for hem igen. dags för bilder!


så här långhårig är jag nu! så att jag kan få håret i en hästsvans. jag ska defenitivt klippa mig nästa månad så att jag är snygg till jul...


en bild på min ryska rödbetssallad som jag gjorde när Ingrid kom på middag i tisdags, en rätt som Danil sålt in mig på. det är en fantastisk sommarmat eftersom att den äts kall. dock så är jag inte lika tålmodig som Danil, och börjar inte heller laga maten i tid, så bitarna blev lite stora men det var gott ändå. nästa rätt jag ska laga är vareniki (ursäkta stavning och annat danil), degknyten med potatismos i. håll tummarna för mig.

hemtenta. Bläää

Sitter hemma idag och skriver min hemtenta på den här kursen. Det går så där, det var knepiga frågor så man vet inte om det man svarat var tillräckligt eller om man glömt bort något. Jag räknade under en paus på hur mycket jag skulle betala på min telefon, som inte funkar längre och kom fram till att jag under snart 2 år, 2 år i februari har betalat ca 10500 kr... på en telefon som höll i ett halvår. ett skämt helt enkelt. Nu jobbar jag för att köpa en ny till våren, sparar alla pengar jag tjänar på norrlands pub till en sådan. det går väldigt bra.

Nu ska jag fortsätta med tentan, håll tummarna för mig!

RSS 2.0