Baklängesmiddag

I går var jag, Hanna och William på baklängesmiddag, med Vajan, Birkarlarna och Spexgruppen. Vi började på kammaren med efterfest och varmkorv som nattamat. Sen gick vi ner i discot där vi skulle sitta och sjöng Gamle klang, det är en nationssång som alltd sjungs sist på middagar och annat. fast vi sjöng bakvänd versordning, först 4:e, sen 3:e osv. Sen kom efterätten och avecken och kaffe och te, sen varmrätt med vin, sen förätt och snaps och cider/öl. Sen gick vi upp på kammaren igen och hade förfest med singstar och annat. Men BM stängde ner oss vid 2, jag var på bra humör och hade kunnat hålla på till 3,4 lätt. Men det är sånt som händer. NU kommer lite bilder...




Hanna i ett fint självporträtt.



Hanna och christer, vi hade en sångtävling med jultema därav tomteluvan.



Sara och Jens vid midagsbordet.



Jag avslutar med denna på Hanna på vägen hem, hon smugglade ut en ölflaska från kammaren så hon kunde dricka på vägen hem också. Nu har vi ätit frukost och hon har farit till sthlm igen. Jag ska snart fara till fyrishov, det är ett spa/äventyrsbad som vi i styrelsen ska vara på idag, sen ska vi äta middag på GH´s restaurang, det är en nationsrestaurang. Ha det bra!

Jag hatar verb, jag hatar verb, tralala

Nu har jag suttit och pluggat verb svaga verb hela dagen och de är inte mina favoriter, Jag fick veta idag att jag bara behöver få in 18 paradigm i huvudet istället för 36 som jag trodde... visst låtyer det uppmuntrande??? inte? det tycker inte jag heller. Men nu är det bara att köra på, försöka hinna med alla saker samt jobba på nationen, ska jobba på Orvas i morgonkväll och som insläppare på nationen på torsdag,  seköverleva week of hell då jag har 1 hemtenta och 2 vanliga tentor på 1 ½ vecka, sen får jag åka hem till norrland i 4 härlga veckor, gott om tid att driva föräldrar och bröder till vansinne alltså. Nu ska jag snart ha styrelsemöte med min damförening, men jag lägger upp roliga bilder jag har tagit senare.

ny dag, ingen fest

Det blev inte som jag tänkt i går. Jag jobbade först och det gick bra. Det var ganska lugnt för att vara en lördag, men jag fick ihop ca 100 kr i dricks på hela dagen så jag var nöjd.b Sen ringde jag Philip, han svarade inte. Ja´g ringde Lenita och hon var hemma och städade.. Så jag to en cider med Christer (en annan kille som jobbar på Orvars), sen träffade jag två vajor (Anna och Sara) som skulle på efterfest på studentvägen, så vi hängde på dom, jag var ju på festhumör. Vi tog en taxi, men vår chaufför hade bara jobbat i två dagar och hitade inte så bra så det blev många kringelkrokar= jag blev åksjuk. Det höll i sig så jag stannde bara i 20 min, sen gick jag hem.Jag ringde Hanna och pratade med henne hela vägen hem. Sen orkade jag bara klä av mig hälften innan jag somnade.

Idag ska jag städa, samt ta en promenad ner till Norrlands och hämta min cykel, den blev ju kvar...

Ny dag, ny fest

Nu sitter jag och har just duschat, William lagar lunch så att ja ska äta innan jag ska börja jobba vid 14.30. Jag hade jättekul i igår på middagen med A-laget, men lyckades ändå vara hemma vid 1-tiden. Och jag tog bilder...



Jakob, A-lagets ålderman (ordförande) i sin spindelmannendräkt.



Lin-lin i limbon, hon kämpade på bra...



Stina är vår clown.



Som traditionen bjuder avslutar jag med en bild på mig och Hanna, Hanna har opererat foten så hon hoppar på kryckor och var inte med i limbon. Ella representerade henne istället med bravur.
Nu ska jag äta lunch. Jag tar mer bilder på min tentafest ikväll!!

Tema: pyjamasparty

Nu ska jag strax iväg och börja laga mat inför middagen Vajan hr ikväll med A-laget på norrlands. Temat är pyjamasparty, så jag har tagit fram tofflorna med döskallar, stora pyjamasen och halsduk och arm-värmare såklart, jag kan ju frysa.



Vi tvättade idag också, och jag la i min vita tunna mössa för den var smutsig... dock så glömde jag att det var liiite ull i den. Så den krympte, men nu har ju William en passande när han ska bli jude i alla fall...



Som man ser om man tittar noga försvann inte fläcken heller.... man får köpa en ny helt enkelt. Nu måste ja skynda mig ivä, bilder från ikväll kommer ikväll/natt om jag orkar, annars kommer dom i morgon innan jag börjar på Orvars. Sen är det tentafest i morgon!

lite blandat

Nu har jag varit en dålig bloggare igen och inte bloggat på hela veckan, men det har varit lite mycket plugg. Jag hr tenta i morgon, på kulturbärande religioner. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös men jag försöker att inte tok-plugga nu, jag tror inte att det ger så mycket.

Jag ska muntra upp er genom att visa en bild jag tog på Henrik i går. Jag var på landskap (det är norrlands medlemsmöten typ, man röstar om saker, väljer nya kuratorer och klubbverkare osv). Det valdes nya klubbverkare därför avtackades de som varit nu i höst. Henrik sprang bort och hämtade en slips att ha på sig som matchade hans arbetsbyxor och munkjacka väldigt snyggt...



Modemedvetet värre eller hur?

Jag ska också lägga upp bilder från när Lisa och Hanna var hos oss på middag, på beordran av lisa.



Jag minns inte vad hon skulle förevisa men kul var det nog..



Här skrattar Lisa och (hata mig inte nu) Lisa skrattar precis som Tommy i Pippi Långstrump. 

 Om ni går in på denna länk kommer ni till ett klipp där Tommy skrattar och där får ni ett bra bild av hur det låter... http://www.youtube.com/watch?v=TJ01iVKQm8k

Jag fick inte länkningen att funka så ni måste kopiera den och lägga den i ett nytt fönster men snälla gör det för det är hur kul som helst. OM någon vet hur man länkar så skriv gärna det i en kommentar... tack!

tenta nästa vecka

På fredag den 20 har jag in första tenta och jag är ganska nervös, men jag har en plan. Jag älskar ju som sagt rutiner och funkar allra bäst då jag har en klart utstakad planerging, därför ahr jag gjort ett lässchema för böckerna jag ska ha läst innan fredag och har tänkt träna på mitt nya gym kvällen före tills jag knappt orkar släpa mig hem och sen sova mycket, tentan börjar 8 på gimovägen... undrar vars det är? Någon som vet?

Såg när jag kollade statistiken att jag hade 22 unika visningar den 9. Wohooo! Tydligen gillade folk 80-tals bilderna. N idag har jag tyvärr inga bilder men jag ska köpa en vit pälsmössa på tradera till veckan, den kommer det bilder på om jag vinner auktionerna. Håll tummarna för mig!

saker jag irriterar mig på....

Plats nummer 3:
Influensa-vaccinering. I dag är dom på skolan, så vi tog enn papper, fyllde i det och ställde oss i kön. 35 minuter senare hade vi kommit halvvägs, då säger en man att man mpste ha en nummerlapp som delades ut i morse för att få vaccinet nu. JAHA, SÄG DET DÅ!! Det stod inte på några skyltar eller liknande. HATAR DÅLIG INFO.

Plats nummer 2:
LARS-KRISTERZ. Denna sjukdom som drabbade Sverige förra året då dansbandskampen drog igång har ännu inte gett med sig. Som pesten sitter fortfarande som en dimma över folks hjärnor och hindrar dom från att göra normala val. Allt dom där dalkarlarna rör vid blir till deras fördel. Först så vann dom Dansbandskampen, fast det var så många andra band oms var sååå mycket bättre. DOM KAN INTE ENS SJUNGA! Nu är en av dom med i Körslaget, och han har slagit ut så många andra bra körer, som den från Rinkeby till exempel. jag kommer snart att knipsa Älvdalens telefonledning (eller nåt annat) så att de inte kan rösta mer. Deras telefonräkningar måste ju vara skyhöga, kan inte Telia lägga en spärr??? SNÄLLA BEFRIA OSS!

Plats nummer 1: *trummvirvel*
SVERIGES RÄTTSYSTEM! *tadaaaaa*
I kalmars tingsrätt friades två män som var anklagade för att ha gruppvåldtagit en 17-årig tjej. 4 män våldtog och 2 tittade på och ingrep inte, totalt åtalades alla. 2 friades helt, för åklagaren kunde inte bevisa att flickan varit i ettt hjälplöst tillstånd. SKOJAR NI??? 4 killar som håller fast en, nä, hon kunde nog ta sig lös om hon hade lett och sagt snälla? SNART EMIGRERAR JAG FÖR FAAAAN!!!!!

80-tals kväll

I går hade vi mellangärde med Vajan, en middag alltså. den hade 80-tals tema så jag hade fyndat på myrorna och i Nathalies garderob. Jag hade tänkt fara hem direkt efter men hamnade med Hanna och hennes kompisar från Göteborg på orvars, så jag var i säng vid 2. I dag skulle jag ha städat, pluggat, och veckohandlat men det sket sig då jag först sov till 13 och sen ringde henrik vid 14 och undrade om vi kunde börja jobba 17, två av hans jobbare för ikväll hade sjukanmält sig.... så jag tar igen det imorgon istället. nu lite bilder från igår kväll:



Jag i min snygga outfit



Kelly och Hanna som var paret från Dirty Dancing


Friedel och Fredrika..



Gympa Tjejerna



Och igen jag och Hanna på Orvars senare... nu ska jag väcka William. Ha det bra!

Sjuk i blöta uppsala

Jag har åkt på bacon-sjukan som Carin kallar den...eller nej, det har jag inte men sjuk är jag. Sexan jag skulle på ikväll sket jag i, jag handlade det som behövdes tll 80-tals temat i morgon kväll, samt mer garn till min filt sen drog jag hem.

nu efter att ha legat och läst Camilla Läckbergs senaste bok "fyrvaktaren" i tre timmar och läst ut den så började jag rulla upp garn i bollar och kolla mina vanliga bloggar som jagf inte rokat eller haft tis att kolla på en vecka ca.. man missar mycket.

Lisa var med Hanna på middag och bad om en ordbok, för att hon inte fattar ord som beskriver studentlivet här...

¤ Gask; En finare trerättersmiddag som man går på. Klädseln är oftast Kavaj, vilket betyder knälång klänning och finskor för tjejer och kostym med skjorta och slips för kilar.

¤ Sexa; En personalfest som hålls på nationen. Man får komma på en sexa om man t ex jobbat på en gask eller varit med på en städdag, det var en städ-sexa som var ikväll.

¤ Nationen; Det finns ca 9 nationer i Uppsala, tror jag. Det är studentföreningar som bildades för att ge studenter osm kom från hela sverige ett stöd och ett hem i uppsala. Norrlands firar 120 år i år, vissa är äldre, men även norrlands är en sammanslagning av ångermaland, medelpad, lappland och 2 till som från början var självständiga nationer men som slogs samman. Norrlands har ett stort hus mitt i stan som är 1500 kvm stort, den största nationen. Hela alltet drivs av studenter, vissa som jobbar vissa kvällar eller dagar, och ca 10 st som har tagit sabbatsår och jobbar hetid. Norrlands har en pub, cafe och mycket uthyrningar som man tjänar pengar på.

¤ Vajan; damföreningen som jag är med i. Norrlands har 7 hembygdsföreningar som de heter officiellt. Damföreningarna är yngre än herrföreningarna, men Vajan har i alla fall funnits i 44 år så vi kommer snart ikapp. Föreningarna drivs av studenter, jag är sekreterare i Vajan och vi har olika aktiviteter under året, bl a vår gask Härken som gick av stapeln i oktober. de som norrlands har heter Vajan, Birkarlarna, Skvadern, Ypsilon, A-laget, Härja Jämt och Jamtamot. Det är bara Vajan, Ypsilon och HJ som är Damföreningar.

Det var allt jag kommer på, hör av er om ni undrar något mer.


RSS 2.0