sjuk, sjukare, sjukast

Som jag trodde, idag hade förkylningen brytit ut ännu mer. Jag tog mig igenom mina lektioner, men sen for jag hem och lade migi soffan. Jag tog med mig böcker hem så ska jag plugga hemma i morgon. Jag ringde också Orvars och sa att jag inte kunde jobba. Var duktig och vuxen. Så nu sitter jag hemma och ska se på idol som börjar om 4 minuter. Sen ska jag nog lägga mig tidigt.

Vad har jag gjort?

Nu är jag bitter , men jag måste ju få lufta mig någonstans. Jag hade möte med Vajan ikväll, och fick ganska bra koll på personalen till gasken den 17:e. Sen hamnade jag hos Henrik, skulle hämta ut lön från i fredags och han ville att jag skulle jobba på fredag igen. Jag satt där till 20.40 ca, sen sprang jag in på Orvars för att ragga bartendrar till gasken. Men de ville inte jobba och sden få gå på en sexa helgen efter som lön, de snåljåparna ville ha pengar! Vars är solidariteten? Sen när jag kom ut spöregnade det, och jag fick stress-cykla hem för att hinna till Svenska Hollywood Fruar (mitt nya favoritprogram, i alla fall fram till onsdag då greys drar igång igen...)
Nu sitter jag och försöker äta risgrynsgröt, dricka te och inte hosta alltför mycket. OCH jag hann inte in på phonehouse idag, bokinköp på akademibokhandeln tog för lång tid. Så fortfarande inga bilder! HATAR PHONEHOUSE!

krig mot phonehouse

Nu är jag less! Idag på norlands hade jag jättedålig täckning, William hörde knappt vad jag sa. Mitt inne i stan! Jag betalar inte 500 kr i månaden för en mobil som inte funkar. Imorgon ska jag gå dit och be dom laga den eller ge mig en ny telefon. SÅ DET SÅ!


fortfarande utan kamera..

Jag ska göra dig besviken monika, fortfarande inga bilder. Men en ful vecka. Jag hade Vajan-möte i måndags, det är massor att göra inför härken, vår gask. En härk är för er som inte vet en kastrerad ren. Och eftersom att renen är Vajans-märke så utses en härk på härken varje år. Den som blir härk är inte den som är en kastrerad man, utan någon kille som gjort något bra för föreningen. Och Obli har lovat att ta med "priset" som den personen får varje år. Vad priset är får ni se den 17 oktober, då ska jag ha med kameran...

Hur somm helst, jag satt i möte hela måndagskvällen, i tisdags jobbade jag på Orvars , stod i baren. det var jättekul och jag ska jobba igen på tisdag. Men man jobbar ju till 02.00 så jag var ganska trött i onsdags. Inte på morgonen, då var jag som vanligt oförskämt pigg. men kl 15.15 då slog det till. Jag kunde inte inte hålla ögonen öppna och läste en mening typ fem gånger innan det gick inte. Då gav jag upp pluggande och for hem och sov en halvtimme. Sen kom Lenita och Ingrid och jag färgade Lenitas hår.

Det är först ikväll i veckan som jag har kunnat kolla mail och mina vanliga bloggar ordentligt. Nu ska jag vara vuxen och betala räkningarna. Samt se lyxfällan och må bra över att jag kan betala alla räkningar och ha massor med pengar kvar.

PS. i morgon 8.30 är Anna Anka från Svenska Hollywoodfruar i Rix Morgon Zoo!!!  MISSA INTE!§

party

nu sitter jag och hanna i soffan och äter rostat bröd och ser på desperate housewifes. Det är den perfekta söndagsförmiddagen. I morse kom vi hem vid 4 från norrlands efter en kväll med surströmming och kammare. Jag tävlade mot hanna i singstar, första gången jag vågade sjunga i det, och det var riktigt kul. I dag ska jag ocg hanna ner på stan, jag behöver lite saker till skolan, sen ska vi hjälpa henrik laga mat till deras 50-års fest idag. jag ska försöka få liite bilder från helgen som jesper tagit.

Mobilen krånglar!

Jag ber om ursäkt, jag har försökt skicka bilder från mobilen för att kunna lägga upp dem, men det har inte funkat. Jag har min vanliga nu, den är lagad. Det ironiska rär att williams gamla som jag hade under tiden den andra var på lagning skickade bilder utan problem, men inte min andra som är nyare... aja. Uppdatering: I söndags var jag med Ingrid och Lenita på GH´s brunch, man betalar 60 kr och äter så mycket man vill. Vi kom 12 och det började tydligen 11 så det fanns inte så mycket kvar att välja på, men men. Vi åt i alla fall.

Sen jobbade jag på orvars i köket på söndagskvällen, det var jäteroligt. Jag ska jobba i baren på tisdag så at jag lär mig det, sen kan jag ta någon fredag eller lördag... då är det som mest att göra, men man få mest dricks.

Arabiskan går bättre, jag kan läsa ovokaliserat nu. Jag och ingrid har jobbat hårt hela veckan under överinseende av filip... Så det var min vecka. Nu har jag en partyhelg framför mig. i morgon ska vi på recce-gask, joakim och rebecca kommer och ska sova hos oss, på lördag kommer hanna sen ska vi på gärde på kvällen, sen på söndag fyller joakim och henrik år, vi ska fira dom. sen fyller ingrid också år på söndag.....

fyndat på myrorna

idag var jag med Carin på stan och gick och kollade på tyg. På myrorna hitade jag en skitsnygg kjol i mörkt-rosa och röda toner, rutig. Den köpte jag för 45 kronor! dagens fynd.. man kan shoppa som student, det gäller bara att veta vars man ska leta....

Utkast: I går ...

I går hade vi ett hål på 4 h så jag drog till stan med Ingrid och Lenita. På Weekday.. tror jag att det var, hittade jag ett par skor som jag MÅSTE ha. Mitt gamla ha-begär som slumrat hela sommaren och tidiga hösten vaknade som en rasande tiger. Jag tog såklart kort med mobilen så att ni får se dom också!



Visst är dom fantastiska!! Jag måste ha en 41:a dock, det fanns ingen framme så när jag får pengar nästa vecka ska jag gå och köpa dom, håller tummarna för att de ha en 4

blondinbella ute och cyklar... eller rider?

Jag som alla andra brukar läsa blondinbellas blogg, man kan få mycket inspiration från hennes out-fit bilder.  Men även om jag gillar kläder mycket så faller jag inte för allt, bara för att det är modernt eller trndigt. Haremsbyxan var en sak jag kämpade emot i somras, likaså hippie-hårbandet som gjorde intåg ungefär samtidigt. Dock så verkar Isabella fått en knäpp eller är för lättpåverkad. I dag verkar hon ha gått omkring med ridbyxor. RIDBYXOR! Jag har haft dem, men jag red i dem. Det är det enda de ska användas till också. Men hon kanske skulle på ridtur? Just ja www.blondinbella.se är dit ni ska för att se hemskheterna...

Bakning och sex and the city

I går var jag ensam hemma hela dagen och kvällen eftersom att William var på Jungfrublot med sin herrförening. Så först satt jag och pluggade arabiska fraser, sen ringde Carin, så jag var ute på stan med henne. Hon visade mig alla bra caféer och second-hand affärer i stan... Jag minns inte vars de ligger riktigt men men. Vi gick til Vaksalatorg där det var invandrare som hade frukt och grönsaksförsäljning. Jag köpte färska jordgubbar att ha till mina muffins och gott te i en te-affär i en galleria, ett som hette Nåt gott och Rabarber-grädd som de har på temagasinet hemma... sen tog jag bussen hen för fötterna och benen värkte efter en 4 h promenad. men eftersom att jag gick så mycket kan jag ju rättfärdiga att jag har ätitn 4 muffins hittills idag....



Te från Tehörnan i Forumgallerian...



Färska jordgubbar (från Belgien iofs men..) och bananer som jag lade både  smeten och på muffinsen



Och detta blev resultatet, alla bilder tagna med min dåliga mobil-kamera... ni får ha överseende med det.

Lugn helg

Nu sitter jag på våran madrass-soffa och drömmer om en riktig. Har faktiskt hittat en på blocket för 1100 som är pojkväns-godkänd... grå med stora kuddar. Jag ska ringa på den imorgon. Sen är det lugnt i helgen, jag ska plugga arabiska-läxan, lyckades memorera alfabetet i dag, nu är det dialogerna kvar.. men jag ska hjälpa hjärncellerna med lite mer muffins. Vi ska handla imorgon, sen ska William ha jungfrublot med Birkarlarna så jag blir själv hela dagen och kvällen. Då kan jag baka i lugn och ro samt städa medans jag går och pratar arabiska för mig själv. Det är nog tur att ingen är hemma och hör mig i alla fall. Jag kommer att lägga upp bilderna på mina muffins i morgon, måste hita något mer roligt än bananer att lägga i. Får fundera.

Kompostering i Uppsala

Jag hittade en kompost-låda i Uppsala i går. Det är ju inte så konstigt, det som imponerade på mig var att den stod inne på skolan. Jag tog en bild så klart med den skraltiga mobilkameran.

Sen måste jag visa en bild på min kusin Karolina som fyllde 5 igår och hade fått en spindelmannen-tröja av sin syster.



Huvan kunde stängas över huvudet så då fick hon samma ögon som spindelmannen. Coolt va?


Första skoldagen...

Nu har jag överlevt första dagen på Uppsala Universitet. Det var en dag med 3 föreläsningar i snabb takt, började 10 och slutade 16. Jag är fullproppad med olika fakta-termer som finns inom Lingvistik och Fonetik. Ni vill inte att jag ska gå in på det djupare, jag bestämde mig för att gå hem, ha det lugnt ikväll och låta min hjärna sortera i natt, imorgon kommer det att verka mycket klarare..

Detta var i parken på vägen hem, det var tvättlinor mellan två träd med vantar, vänster vantar tror jag. Och det var en lapp, där det stod att om du tappat vänster vante förra vintern så kan man hitta sin här och kanske hänga up en annan. Jag tyckte att det var ett roligt initiativ...

RSS 2.0