födelsedags-utgång

Ifredags gick jag ut och dansade på Ög´s (öst-göta-nation) med några vänner, och här kommer bilderna. Inte alla dock, vissa blev censurerade...


Sarah på bussen till stan, fixad och snygg.


Hanna och Fredrika på Orvars där vi förfestade.


William och Sarah, han ville inte vara med och blev därför suddig. Inte fotografens fel alltså!


Min morotskaka som bakades idag, för att ätas upp på måndag då jag fyller 23!


Present som jag fick av Hanna O och Sarah i går, en målarbok med Andy Warhol-bilder! Roligare än vanlig målarbok. Den åker med hem på onsdag då jag flyger norrut.


Dagens andra kaka, enklare glasyr. Daimkaka, recept stulet från Tuvan.

Bild på oss på bussen i går, tyvärr lyckades jag inte räta upp den.


Bild på mig, efter att William knuffat mig när jag skulle lägga på nytt läppstift. Jag var INTE glad.


rea-böcker

Idag var det bokrea, kom jag på 08.20 då jag slog på nyhetsmorgon... detta är första året sen jag var 14 som jag inte stått i kö, antingen vid midnatt eller vid 6 på morgonen för att köpa böcker. Jag brukade alltid ha sparade pengar att spendera och en lista över vad jag skulle köpa, eftersom jag kollat katalogerna noggrannt innan... Inte i år alltå, det känndes nästan sorgligt. Men jag åkte in med William idag som lugnt gick i sin egen värld medan jag gick varv efter varv i min egen värld. Det blev trots allt 5 böcker, 2 som jag spanat på tidigare, 1 chansning, 2 som andra sagt är bra.


3:e boken i Alexander MaCall Smiths skottlands-serie, De fattiga i Lodz som en litt-vetare på nyheterna tipsade om.


De välvilliga, min chansning som var ganska billig, Idag hade jag inte helst träffat mig själv av Herta Müller, fd litt.pris-mottagare

'
Och Gucci-krigen (vars bild jag inte kunde räta upp) om Guccis historia.

en bra dag helt enkelt

det långa inlägget

Okej, här kommer det, inlägget jag har tänkt skriva i 2 veckor, med massooooor av bilder, så håll hårt i hatten.

En bild på blomman somn min kaktus som tills i december varit död i nästan ett år, eller i alla fall sett död ut. Hängt med bladen, tappat alla knoppar, ja ni fattar.

Min nya prydnad, en uggla från Åhlens som Hanna köpte förra året, som hon tröttnat på så den fick flytta in hos oss. Dock tycker William att den är det gräsligaste som han någonsin sett i hela sitt liv och nånsin kommer att se, så den får gömma sig lite bland blommorna på fönsterbrädan.

Bild från en sexa jag och William var på för 2 veckor sen. Repetition: en sexa är en betalning man får när man jobbar ibland. Jag jobbade på en fest som en herrförening ordnade, eftersom att de har ansträngd ekonomi så betalar de genom att bjuda en på 3-rätters fest. Helt okej arrangemang tycker jag.

Min och Hannas nya uppfinning, Cake-pops, eller kak-klubbor som jag kallar dem. Du mixar ballerina-kladdkaka-kex med philadephiaost, rullar små bollar, kyler dem, tar pinnar och doppar toppen i smält choklad, fäster dem mitt i bollarna, kyler, och rullar slutligen hela altet i smält choklad och kyler. Man kan även he strössel på dem. Om ni vill ha mer detaljerat finns receptet i nyaste Buffé, men kom i håg; VI VAR FÖRST!

En till bild från sexan, efterättet, chokladkaka toppad med en baconros. Eftersom Birkarlarna som ordnade sxan älskar bacon och hävdar att det är en grönsak så var det inte så konstigt.

Jag letar ju med ljus och lykta efter de perfekta skorna till bröllpet. De fanns på Myrorna i Stockholm och kostade bara 75 kr. Dock har jag svåprt att få ner mina storlek 41-fötter i ett par 36-or, som skorna var. De var benvita, lagom låga klackar och fina pärlbroderier. Såg ut att vara från 60 eller 70-talet. suck.... aja, jakten går vidare.


En bild från i höstas, då jag var på middag med min damförening med Vajan. Tyvärr är inte floret mitt...

Okej, det var allt, inte massor med bilder, men några. Mer kommer mer kontinuerligt.
ha de!

RSS 2.0