nu är studenten över

Nu är studentmottagingen för mn bror över och hela släkten har farit hem. Vi sitter och slappar i soffan efter matlagning och åkning till kyrkan. Bilder kommer senare när jag orkar hämta min kamerasladd.

Detta är mitt norrland

Jag har varit på bio med lisa ikväll, vi såg sex and the city 2. Och jag måste nog se den igen innan jag kan precisera min kritik mot den, men den var inte speciellt bra. Bättre då att ni får se en bild av lisa:


Tagen på torget.

Och nu, detta är mitt helmand, Norrland. Bilden är tagen ca 00.40 från parkbron i Skellefteå.


handels-avtalet suger som alla andras

Jag satt just och läste handels nya avtal som de "förhandlat" fram, påstår de i alla fall. Där står det:

Löneökningen för år 1 för heltidsanställd 470 kr/mån (av detta 50 % en garanterad höjning och resterande 50 % ska fördelas i lokalt utrymme)
Löneökningen för år 2 för heltidsanställd 501 kr/mån (av detta är 60 % en garanterad höjning och restrande 40 % sla fördelas i mån av lokalt utrymme)
Sen har de även "förhandlat " fram regler när det gäller folk från bemanningsföretag.

MEN vet ni vad? 90 % av alla anställda i handels är deltidsantällda? på Åhlens i Skellefteå är 2 av 20 heltidsanställda, rsten, som jag, jobbar deltid! och det var ju detta som de i förhandlingarna skulle fixa. det var det som alla ville. sen om man läser det finstilta (i parantesen) så är inte hela löneökningen ett måste, bara halva. resten ska föthandlas fram i mån av lokalt utrymme! SKITSNACK! då kan arbetsgivarna bara skylla på att de inte har något utrymme och sen skita i att höja lönerna och Åhlens koncernen kommer nog att gå först i det arbetet. Facket i dag är ett skämt som defentivit inte jobbar för sina anställda. se bara på sjuksköterskorna som strejkade förra året och inte fick ett piss extra i lön. Se på Ombord, den restaurang där min kompis jobbade och inte fick ut ob:et, slavjobbade osv. När hon går till  facket (som hon är medlem i) för att be om hjälp och hittar en snubbe efter 3 veckors ringande och letande så kan han inte göra något för Ombord har inte kollektivavtal!!! Man kan ju bli skogstokig för mindre..... lIta inte på facket!

Tenta fest!

Nu är sista tentan klar och nu ska det bli grillfest hemma med delar av min klass. Sen utgång på norrlands som har sin sista -04 för sommaren. Lenita kommer snart och då ska vi handla lax som ska grillas, men just nu ligger jag i soffan och lyssnar på run dmc och slappar.... sommarlov!

min morgon

Jag kan nu förstå de som säger att Uppsala är en fantastisk stad. I vintras var en inte så populär men nu... jag cyklade längs ån i morse på väg till simhallen och tog dessa bilder:





och på mig:



och från i går kväll då vi var hos Kelly en sista gång innan alla far hem..


Kelly som åker till Vancouver om en vecka. Altså måste jag åka till Vancouver inom ett år...


Hanna som borde börja ta arvode så många gånger som hon varit med på bild i bloggen...


RSS 2.0