handels-avtalet suger som alla andras

Jag satt just och läste handels nya avtal som de "förhandlat" fram, påstår de i alla fall. Där står det:

Löneökningen för år 1 för heltidsanställd 470 kr/mån (av detta 50 % en garanterad höjning och resterande 50 % ska fördelas i lokalt utrymme)
Löneökningen för år 2 för heltidsanställd 501 kr/mån (av detta är 60 % en garanterad höjning och restrande 40 % sla fördelas i mån av lokalt utrymme)
Sen har de även "förhandlat " fram regler när det gäller folk från bemanningsföretag.

MEN vet ni vad? 90 % av alla anställda i handels är deltidsantällda? på Åhlens i Skellefteå är 2 av 20 heltidsanställda, rsten, som jag, jobbar deltid! och det var ju detta som de i förhandlingarna skulle fixa. det var det som alla ville. sen om man läser det finstilta (i parantesen) så är inte hela löneökningen ett måste, bara halva. resten ska föthandlas fram i mån av lokalt utrymme! SKITSNACK! då kan arbetsgivarna bara skylla på att de inte har något utrymme och sen skita i att höja lönerna och Åhlens koncernen kommer nog att gå först i det arbetet. Facket i dag är ett skämt som defentivit inte jobbar för sina anställda. se bara på sjuksköterskorna som strejkade förra året och inte fick ett piss extra i lön. Se på Ombord, den restaurang där min kompis jobbade och inte fick ut ob:et, slavjobbade osv. När hon går till  facket (som hon är medlem i) för att be om hjälp och hittar en snubbe efter 3 veckors ringande och letande så kan han inte göra något för Ombord har inte kollektivavtal!!! Man kan ju bli skogstokig för mindre..... lIta inte på facket!

Kommentarer
Postat av: Kicki

Jag är den första att erkänna att facket ofta gör ett undermåligt jobb men det kan väl ändå inte vara fackets fel att en arbetsplats inte har kollektivavtal? Det finns nämligen ingen lag på att alla arbetsgivare ska ingå kollektivavtal även om facken arbetar för att så många som möjligt ska göra det. Däremot bör man vara medveten om riskerna med att arbeta på en arbetsplats utan kollektivavtal och inse att man tyvärr får ta konsekvenserna av det om någonting strular. Sad but true.

2010-06-08 @ 15:21:11
URL: http://nifty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0